INFORMACJA O ROZSTRZYGNIĘCIU NABORU NA STANOWISKO URZĘDNICZE DS. KSIĘGOWOŚCI W WYDZIALE OBSŁUGI PLACÓWEK OŚWIATOWYCH

INFORMACJA

O ROZSTRZYGNIĘCIU

NABORU NA STANOWISKO URZĘDNICZE

DS. KSIĘGOWOŚCI W WYDZIALE OBSŁUGI PLACÓWEK OŚWIATOWYCH

W wyniku zakończonej procedury naboru na ww. stanowisko została wybrana:

Pani Aneta Borowiec, zam. Stadnica

Uzasadnienie rozstrzygnięcia naboru na stanowisko:

W związku z ogłoszeniem Burmistrza Gołdapi o naborze na stanowisko urzędnicze ds. księgowości w Wydziale Obsługi Placówek Oświatowych z dnia 09.11.2023 r. (zatwierdzonym Zarządzeniem NR 2098/XI/2023 Burmistrza Gołdapi z dnia 09 listopada 2023 r. w sprawie ogłoszenia naboru na stanowisko urzędnicze ds. księgowości w Wydziale Obsługi Placówek Oświatowych) wpłynęły trzy oferty. Kandydatki spełniły wymogi formalne określone w ogłoszeniu o naborze i zostały zakwalifikowane do drugiego etapu naboru, którym była rozmowa kwalifikacyjna.Podczas przeprowadzonej rozmowy kwalifikacyjnej wszystkie kandydatki odpowiadały na zadawane pytania. Komisja rekrutacyjna po przydzieleniu punktów najlepiej oceniła i zarekomendowała do zatrudnienia Panią Anetę Borowiec, która otrzymała największą liczbę punktów spośród wszystkich kandydatek. Pani Aneta wykazała się najlepszą znajomością przepisów merytorycznych, których znajomość niezbędna jest do prawidłowego wykonywania obowiązków na tym stanowisku. Poza tym potrafi w sposób właściwy interpretować przepisy ustrojowe oraz organizacyjne dotyczące samorządu.Na zadawane przez członków komisji rekrutacyjnej pytania udzielała odpowiedzi w sposób jasny, konkretny i merytoryczny. Podczas rozmowy wykazała się opanowaniem i spokojem.Była komunikatywna i przygotowana do rozmowy. Komisja rekrutacyjna rekomendowała do zatrudnienia kandydatkę, więc podjąłem decyzję jak na wstępie.

Gołdap,12.12.2023 r.

Autor: Marta Zarzycka