INFORMACJA O ROZSTRZYGNIĘCIU KONKURSU NA KANDYDATA NA STANOWISKO DYREKTORA BIBLIOTEKI PUBLICZNEJ W GOŁDAPI

INFORMACJA

O ROZSTRZYGNIĘCIU

KONKURSU NA KANDYDATA NA STANOWISKO

DYREKTORA BIBLIOTEKI PUBLICZNEJ W GOŁDAPI

W wyniku zakończonej procedury naboru na ww. stanowisko została wybrana:

Pani Agnieszka Dziobkowska, zam. Wilkasy

Uzasadnienie rozstrzygnięcia konkursu na stanowisko:

W związku z ogłoszeniem Burmistrza Gołdapi z dnia 29 listopada 2023 r. o konkursie na kandydata na stanowisko Dyrektora Biblioteki Publicznej w Gołdapi (zatwierdzonym Zarządzenia Nr 2116/XI/2023 Burmistrza Gołdapi z dnia 29 listopada 2023 r. w sprawie ogłoszenia konkursu na kandydata na stanowisko Dyrektora Biblioteki Publicznej w Gołdapi) wpłynęła jedna oferta, która spełniła wymogi niezbędne i formalne zawarte w ogłoszeniu i została zakwalifikowana do drugiego etapu jakim była rozmowa kwalifikacyjna. Komisja Rekrutacyjna przeprowadziła z kandydatką rozmowę kwalifikacyjną, podczas której kandydatka m.in. przedstawiła dotychczasowy przebieg pracy zawodowej, a także autorską, pisemną koncepcję programową dotyczącą działalności, organizacji i zarządzania Biblioteką Publiczną w Gołdapi na najbliższe lata. Komisja Rekrutacyjna zadawała kandydatce pytania z zakresu znajomości problematyki i zagadnień związanych z organizacją i realizacją przedsięwzięć z zakresu kultury, znajomości zagadnień związanych z pozyskiwaniem funduszy zewnętrznych i współpracy z organizacjami pozarządowymi. Pani Agnieszka Dziobkowska wykazała się niezbędną wiedzą z zakresu objętego konkursem i otrzymała wysoką liczbę punktów. Pani Agnieszka przedstawiła kompletną i spójną koncepcję rozwoju Biblioteki Publicznej w Gołdapi. Komisji Rekrutacyjna jednogłośnie podjęła decyzję aby zarekomendować do zatrudnienia Panią Agnieszkę Dziobkowską, więc postanowiłem jak na wstępie.

Gołdap, 23.01.2024 r.

Autor: Marta Zarzycka